You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

woensdag 29 mei 2013

Graag een verslagske!

Vorige week vrijdag was het Rozenberg-goes-Handed-by Dit is een initiatief georganiseerd door enkele gedreven medewerkers van de school De Rozenberg te Mol  ten voordele van de solidariteit op hun school. Een marktje met leuke handgemaakte spulletjes, door leerkrachten, leerlingen en anderen. 

Ook de creazusjes waren van de partij. Dit was voor creazusje An dé gelegenheid om nog eens met enkele nieuwe creaties "Jewels in a Tree" over de brug te komen. Hier laat ik jullie graag een paar van mijn creaties zien. 'T zijn er maar enkelen uiteraard, maar het geeft wel een beeld van wat ik maak. Meer foto's kan je zien op onze facebookpagina van de creazusjes



 

Graag wil ik jullie aandacht ook even vestigen op deze leuke facebookpagina van de De-Stikfabrik. 

Deze 2 toffe meiden die geweldig mooie dingen uit het stikmachine kunnen laten rollen, stonden naast ons op het marktje. Heel gezellig want de creazusjes kennen deze dames goed want we maken allemaal deel uit van het geweldig Bijé-Team, ons naaiclubke dat om de 3 weken samenkomt. Jawèl in een PO-klas op de Rozenberg ;-))) Leerkrachten in je vriendenkring, de max! Onze mooie nieuwe zetel schreeuwt al lang om een tof kussen... Dit kussen lag te pronken op het mooie en kleurrijke standje van de dames van De Stikfabrik, maar niet voor lang want nog voordat het marktje begon had ik dit mooie exemplaar in mijn vizier en wist ik, dit wil ik! 
En onze zetel... die gaf me groot gelijk ;-))



En er waren nog heel veel andere mooie dingen te zien... maar ik had het zo druk aan mijn kraampje (dank je voor je hulp creazusje Greet) dat ik te weinig tijd had om eens rustig rond te snuisteren.... dat zal dus voor een andere keer zijn. 

En aan Hanne, Hanneke en al de andere mede-organisatoren nen dikke merci voor de puike organisatie! 

Creatieve groetjes,
Creazusje An 

dinsdag 21 mei 2013

Dit poetsvrouwtje wordt in de bloemetjes gezet!

Binnenkort komt het schoolfeest eraan en Merel kreeg de opdracht om poetsvrouw-kledij mee naar school te brengen, liefst deze week nog ten laatste. Ze kreeg ter inspiratie een papier mee naar huis met enkele hippe poetsvrouwen op, best wel grappig ;-)

Merel had het al helemaal in haar hoofd hoe dit er zou uitzien... een kapje voor op haar hoofd gemaakt uit bloemetjes stof die ze met haar verjaardag cadeau kreeg van mijn collega Els van deze leuke blog.
Ja, ja Els... ze worden goed gebruikt!

Ze knipte dit kapje (een vierkant lapje stof) zelf uit de stof en ik stikte het vlug even om..." Klaar! dacht ik" (ik had vandaag nog heel veel andere dingen te doen, herkenbaar?!) en dan keek ze toch zo lief... " mama, een schoort in die stof erbij zou toch mega cool zijn, niet???".  Ik zwichtte dan toch... alleen wanneer zou ik dit doen? Dan maar letterlijk tussen de soep en de patatten. Snel even deze schort gemaakt, echt ik leek wel Speedy Gonzales achter de naaimachine ... een andere schort op de stof gelegd, snel overgetekend en afgewerkt met biaislint dat ik nog had liggen...

We zaten toch iets later aan tafel dan gepland maar dochter gaat morgen heel fier met deze poetskleren naar school!

Groetjes, creazusje An

zaterdag 11 mei 2013

Nieuwe naaicreaties voor de zomer!

Het was even wachten op mooi weer maar dat hield me niet tegen om toch al creaties te maken voor de lente/zomer! Als de zon niet naar ons toe komt, halen we ze zelf in huis! Voor mijn dochtertje maakte ik een tuniekje met claudinekraagje(uit het boek" Van naaldje tot draadje"- kinderkledij van 4 tot 8 jaar). Deze boek heb ik mogen lenen van een kennis! Nog fel bedankt Kristel!
Het is een wijds topje dat ik langer gemaakt heb en dat kan dienen als kleedje(met bijvoorbeeld een legging onder). Een rode legging heb ik (nog) niet daarom hier op de foto met niet zo'n mooie combinatie(jeans). De aardbeienstof kocht ik op het stoffenspektakel in Hasselt! Om op te eten, nietwaar ?

Voor mezelf maakte ik een kleedje uit dikke tricotstof. Ik had reeds een kleedje van "Wow to go" dat perfect paste. Ik heb dit kleedje gewoon(impulsief ;-)) op patroonpapier gelegd en overgetekend met naadwaarden erbij. Dit was wel heel spannend om te maken. Ik wist niet dat het ging passen. Uiteindelijk bleek het een beetje te groot te zijn maar met kleine aanpassingen en met een leuk oranje centuurtje erin was dit snel opgelost!
Ik haalde nog leuke knoopjes en biaislint(mouwen) in de Veritas om het af te werken.
Tijdens onze bijéénkomsten van "Het Bijé-team"kreeg ik nog leuke tips en advies! Bedankt ladies!

Nu alleen nog de echte zon om de beentjes te bruinen!

zondag 5 mei 2013

creacafé Ham gaat aan de slag met tafelzeil.... prachtige tassen als resultaat!

Vorige vrijdagavond gingen we tijdens het maandelijks creacafé te Ham aan de slag met tafelzeil... en wel een strandtas, shoppingbag (of welke naam dan ook dat je zo'n zalig grote tas wil geven) stond op het programma.

De creazusjes brachten deze creaties mee naar het creacafé ter inspiratie want tafelzeil is heel erg leuk om mee te werken. En na de strandtas zijn er sommigen die mogelijks wel eens iets anders willen proberen....



Er werd gemeten, geknipt, gestikt en soms wel eens heel lichtjes gevloekt (oeps spoeltje zit niet op zijn plaats ;-)) maar vooral gezellig gekeuveld  en deze mooie exemplaren rolden enkele uurtjes later vanonder de naaimachines! Ook zin om zo een tas te maken? De tutorial vind je op de heel mooie blog Emma en mona

  


We sloten deze gezellige avond af met een lekker en heel goedkoop drankje in 1 van de meest authentieke cafeetjes van Ham. Zo ontdekten de creazusjes weeral een tof adresje bij onze super sympathieke Limburgse buren ... daar worden de creazusjes lekker vrolijk van, heerlijk toch!

Groetjes, de creazujes