You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

maandag 30 juli 2012

verjaardagsfeest Tijmen; Cake, voetbalcakejes en ijsjeskoekjes

Creazusje An en co is net terug van een heerlijke vakantie en voor zoon Tijmen stond er alwéér een grote gebeurtenis op het programma; hij werd 6 jaar en dit keer niet zo maar voor de school (daar werd zijn verjaardag een maand eerder gevierd, maar wel voor echt (zo beweert hij zelf ;-))! Zijn verjaardag werd uitgebreid gevierd op zaterdag met een aantal kindjes uit zijn klas en zondag met de familie. Daar horen uiteraard zelfgemaakte cake, cakejes en koekjes bij. Ik was van plan om cake en cakejes te maken en te versieren met een voetbal mbv royal-icing. Zoals jullie weten is Tijmen helemaal in to voetbal...
Ernstige nekklachten (voor mijn nooit meer airco in de auto ;-)) beslisten er anders over en noodzaakte me om het eenvoudig te houden. Gelukkig kan je met disco-bolletjes en snoep ook heel leuke dingen doen... Tevens maakte ik koekjes in de vorm van een ijsje (uitsteekvormpje gekocht bij Cakestudio te Lommel) http://www.cakestudio.be

Graag enkele foto's ter illustratie
Tip; als je klikt op de foto's zie je het beter...

 




 
 

 

Het werd mooi en vooral heel lekker bevonden!

Nog even voor diegene die deze blog volgen en zich nog herinneren dat ik een T-stempel maakte voor Tijmen zijn verjaardag en benieuwd zijn naar zijn reactie; hij was er super blij mee!


woensdag 11 juli 2012

Mijn eerste rokje "van Mme Zsazsa"

Het is een feit ! Vorige week zaterdag heb ik een naaimachine gekocht(Pfaff) en ben ik ten aanval gegaan met het superleuke boek "Allemaal rokjes" van Mme Zsazsa. Met dit handige en mooi gelayoute boek word je snel bezeten door de naaikriebels. Termen als fournituren, voorpand en tailelband zijn me niet meer onbekend ;-). Met allemaal restjes stof ben ik van start gegaan(had nog een oud lakentje liggen met leuk patroon). En ik dacht(zoals gewoonlijk), ik ga het gewoon proberen en er invliegen en... het is gelukt! Mijn eerste rokje voor ons dochterje Floor. Het is het simpelste model met elastiek maar dit is goed voor het zelfvertouwen! Op naar rok nr 2 !Achteraf heb ik nog een haarband gemaakt (zelfde stof). Supersimpel en toch zo leuk. Mijn kleine meid wou graag voor de camera poseren(zie foto) en de grote broer die kreeg natuurlijk ook iets(een zweetband en een armband), foto volgt nog... . creazusje Greet

vrijdag 6 juli 2012

Give Away Jewel in a tree... de namen zijn bekend!

Lieve creARTisten en alle andere mensen die ons blogje komen bezoeken en meededen aan de Give Away van Jewel in a tree. Ik wil jullie alvast erg bedanken voor jullie leuke, hartelijke en fijne reacties!
Voor al de mensen die tevens lid werden van onze blog; dikke merci!

Merel trok (zonder te kijken) volgende namen uit het zakje:
- Wildflower
- Katrijn Willems
- Tinne Vansand

Proficiat! Jullie mogen mij een mailtje sturen via decreazusjes@hotmail.com en doorgeven welke paar oorbelletjes jullie graag krijgen thuis gestuurd.
De mensen uit Mol kunnen desgewenst bij ons thuis even binnen springen en hun keuze maken. Staat je keuze al vast, laat me dit even weten en ik bezorg ze jullie via taxipost met onze Smilemobiel :-)

Lieve creagroetjes,
Creazusje An 


woensdag 4 juli 2012

Creazusje An gaat een stempel maken bij creativ Els

Mijn collega Els en ik delen naast een gedeelde interesse in sociaal werk ook een gezamenlijk zwak voor de creavibes. Ondanks de hoge werkdruk vinden we toch nog de ruimte om ideeën, inspiratie, leuke blogs en websites e.d. uit te wisselen. Het is ook Els die me naar aanleiding van haar blog http://koekjehaakjemaakje.blogspot.be/ ertoe inspireerde er ook ééntje te beginnen samen met mijn zus Greet. Via Els leerde ik ook Pinterest kennen, geweldig vind ik dat. Mijn link naar Pinterest vinden jullie rechts op de blog. 

En tijdens één van onze geanimeerde creagesprekjes kwamen we op het super leuke idee om samen eens een stempel te maken. Els had dit geleerd op het Van Katoen evenement eerder dit jaar en zij wilde mij dit wel leren. Els nodigde me uit bij haar thuis en was zelfs zo vriendelijk om al het nodige materiaal voor mij te voorzien en zoals te verwachten had ze dit tot in de puntjes voorbereid.  Els had zelfs een boekje "Mijn eerste stempels" voor me gemaakt, leuk, hé! Mijn stempel kreeg al direct een leuk plekje om te worden afgedrukt :-)



Els raadde me aan om het mezelf voor de eerste stempel niet al te moeilijk te maken en een eerder eenvoudig ontwerp te kiezen. Heel veel boekjes nam ik door maar ik vond niet direct een gemakkelijke en leuke afbeelding voor een jongen. Want deze stempel wilde ik maken voor Tijmen daar hij eind deze maand jarig is. En omdat Tijmen vaak een kaartje signeert met enkel de letter T kwam ik op het volgende idee.


Afgewerkt met leuk sterretjes tape en een
groen geruit papiertje waarop ik in
 contrasterend rood de stempel afdrukte.

Els gaf me nog enkele leuke links door:
http://www.lafabutineuse.com/
http://blogdelanine.blogspot.be/search/label/handcarvedstampstutorial
Deze mensen maken heel mooie stempels.

Zeker ook eens een kijkje gaan nemen op de blog van Els. Want terwijl ik mijn stempel maakte, was zij bezig aan haar stempels die ze kado gaf aan de juffen van haar kinderen... heel erg mooi!

Bedankt Els! Het was een heel geslaagde voormiddag en ik weet dat ik Tijmen erg blij ga maken. En het kriebelt om nog meer stempels te maken... wordt vervolgd?!