You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

dinsdag 24 april 2012

gehaakte sloefjes van Le petit Crochet

Deze mooie gehaakte babysloefjes van Le Petit Crochet  http://www.lepetitcrochet.be/
had ik onlangs gewonnen met een give away en zaten vandaag in de brievenbus.
Bedankt Wilma!

Mijn kinderen zijn deze sloefjes ontgroeid.
Als ze nog passen voor mijn metekindje Alies zal zij ze aan haar voetjes
mogen doen. Zo niet hou ik ze als geboortekadootje met wat centjes erin en mooi verpakt,
erg leuk om kado te geven!

donderdag 19 april 2012

Activiteit CreARTisten: verhalen vertellen

Donderdagavond 12 april kwamen we met 8 creARTisten samen in een gezellige hoeve in Geel Ten Aard voor de workshop "verhalen vertellen". De workshop werd gegeven door de enthousiaste verhalenverteller Maarten Van Rompaey. Volgens Maarten zijn er geboren vertellers, waaronder hij zichzelf toch wel mag rekenen, me dunkt. Maar verhalen vertellen is ook een ambacht, een vaardigheid die je kan leren en oefenen... Zo gezegd zo gedaan dus!

In Geel Ten Aard aan een kronkelige weg ligt een mooi opgeknapt boerderijtje.  In het midden van dat boerderijtje knetterde een lekker warm en gezellig haardvuur. Rond dat haardvuur zaten ze; Maarten de verhalenverteller en 8 nieuwsgierige creARTisten. De gastvrouw had heerlijke hapjes en drankjes voorzien. De sfeer was optimaal...
Verhalen vertellen is dus beelden oproepen en laten zien aan je luisteraars. Hierbij begin je ruim (plaats, feiten) en zoom je geleidelijk in. Niet alle details doen er toe want het leuke is dat als deze niet worden verteld ze vanzelf door de luisteraar worden ingevuld.

Als  eerste oefening mochten we vertellen waarom we te laat waren aangekomen ;-)
Dit mocht totaal verzonnen zijn! De resultaten waren erg fantasierijk, grappig en inspirerend.
We kregen heel wat praktische tips mee om een verhaal degelijk, boeiend en spannend te vertellen (aan kinderen). Zo leerden we beelden op te roepen en over te brengen, in te zoomen , rustig te praten met pauzes (zorgt voor extra spanning), sfeer creëren samen in een tent/onder een hoed zitten (iedereen meekrijgen),...en nog veel meer.

We kregen van Maarten een leuk boekje mee "Vertellen/Narratio; ambacht, traditie, techniek, vaardigheid of kunst? door Maarten zelf geschreven en uitgegeven door Crefi Antwerpen (kostprijs 5 €). Dit leuk boekje staat vol met deze en nog andere tips om thuis nog eens in te kijken.Velen hebben thuis al geëxperimenteerd en het werpt vruchten af!


Enkele reacties van de creARTisten:
- Leuk, leerrijk, plezant
- Gezellige avond
- Fijne tips meegekregen
- Onze fantasie kon voluit gaan
Heb je ook interesse in een workshop "Verhalen vertellen", een kleurrijke vertelling of ben je benieuwd naar het vertelboekje van Maarten? Neem dan gerust contact op met Maarten via : http://www.wittegroeten.be/

maandag 16 april 2012

Wat een leuke verrassing!

Deze ochtend kwam ik op mijn werk en vond ik deze mooie tas op mijn bureel.
Ze werd gemaakt door mijn collega Els. Zij heeft een hele leuke blog http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com/
Zij naaide deze tas in principe voor het project Van Katoen http://www.vankatoen.org/.
Van Katoen is een handwerkproject voor het goede doel en organiseerde op zaterdag 14 april aan naaimarathon te Gent voor het project Annick For kenya. De creazusjes konden hier jammer genoeg niet naar toe, maar Els van koekjehaakjemaakje wel en zij schreef hierover een fijn verslag op haar blog.
Van katoen had echter tassen genoeg en daarom schonk Els deze tas aan mij! Fijn hé. In deze tas zat een gesigneerd boek van Mme Zaszsa "Allemaal rokjes" dat Els voor me meebracht en liet signeren!
Vandaag ging het liedje "Tell me why i don't like mondays" dus niet op.
Wat er ook gebeurde mijn dag kon niet meer stuk :-)
Nog eens nen dikke merci, Els!

woensdag 11 april 2012

zomerkleedje voor mijn dochtertje!

Dit kleedje maakte ik voor mijn dochtertje Floor, ze is 2 jaar oud. Ze is zo fier met dit kleedje!
Ik heb het idee gevonden op de blog van ponnekeblom. Daar vind je vele voorbeelden en de werkwijze om dit kleedje te maken(handleiding kan je gewoon afprinten). De link naar deze blog kan je terugvinden in onze blog lijst.
Het haakstukje was even oefenen, maar de aanhouder wint! De stof komt van de online stoffenwinkel creadroom(http://www.creadroom.be/). Ze hebben er echt leuke stofjes!
Mijn creazus :-) heeft het leuke en bijpassend haarspeldje en rekje gemaakt!

zaterdag 7 april 2012

rompertje voor Nelles (3 maanden) met flockfolie en leuke appelprint

We gaan op babybezoek bij Nelles, 3 maanden oud. Een "handmade kadootje" kan volgens fiere tante An niet achterwege blijven. Het mooie geboortekaartje gebruikte ik als inspiratie (zie foto's).



Hoe ging ik te werk?
Dit is echt niet moeilijk!
In eerste instantie was ik op zoek naar een T-shirt maar een onbedrukt T-shirt leek erg moeilijk te vinden en tijd om een mooi effen gekleurd t-shirt te bestellen bij goodmoodkid of rainbowbabys of via andere webshops had ik niet meer. Dan maar dit blauw rompertje dat ik kocht in de Hema. Navraag bij de papa van Nelles leerde me dat ik best groot genoeg kocht voor dit gezond en rond ventje dus nam ik voor alle zekerheid maat 74-80. Kan hij er lekker lang van genieten!
Groene flockfolie kocht ik onlangs bij Bambiblauw www.bambibauw.be op een handmade marktje.
De stof met appelmotief bestelde ik online via http://www.troispetitspois.nl/ Je kan er leuke stofjes kopen aan kleine afmetingen, ideaal voor zaken zoals dit!

Zelf ben ik geen groot tekentalent daarom zocht ik een leuke afbeelding van een appel via google welke ik verkleinde tot de gewenste grootte en vervolgens afprintte. Deze tekende ik over op de appelstof, knipte deze uit en de randen werden overstikt tegen het uitrafelen. De appel in stof legde ik op vliesofix (gekocht bij Veritas), op de niet-papiar kant. Ik streek op hoge temperatuur en mbv een tetradoek de vliesofix op de achterkant van de appel.Vervolgens verwijderde ik de papieren folie.
Met een kommetje van de gewenste grootte tekende ik een ronde op de glanzende kant van de flockfolie welke ik uitknipte. De gebruiksaanwijzing voor flockfolie kan je kort en duidelijk lezen op de website van Bambiblauw.
De matte kant van de flockfolie legde ik op de romper en met een dunne tetradoek streek ik 30 seconden (of zelfs iets langer) over de glanzende kant op hoge temperatuur en dit zonder stoom. De folie plakte helemaal vast. Laten afkoelen en vervolgens verwijderde ik de glanzende folie.
Ik plaatste de stoffen appel met de vliesofix aan de achterzijde in het midden van de ronde flockfolie en weer mbv een tetradoek (voor alle veiligheid) streek in de appel vast op de flockfolie en het rompertje.

En Nelles, zijn mama, papa en 2 flinke zussen zij vonden het mooi! Missie geslaagd :-)

dinsdag 3 april 2012

oorbelletjes on the beach

Het voorbije WE trokken we samen met vrienden en een enthousiaste bende kinderen naar de zee.
We huren er jaarlijks een toplocatie te Westende die erg geschikt is voor een grote groep, gelegen op een boogscheut van het strand. De omheinde tuin is dan weer ideaal voor het spelplezier van de kinderen en de gemoedsrust van de ouders.

Ook deze oorbelletjes die ik onlangs maakte, reisden mee en fotografeerde ik op het strand.














Oorbellen maken vind ik echt super leuk om te doen. En tevens kan ik er van genieten dat ook anderen deze mooi vinden en mijn oorbelletjes dragen. Als kadootje voor mezelf liet ik labelkaartjes drukken. Deze verwacht ik binnen enkele dagen. Wie weet, toch maar verkopen via Etsy of niet?
Wat mijn label zal zijn? Wordt vervolgd...