You can't use up creativity

The more you use

The more you have

Maya Angelou

dinsdag 12 juni 2012

3de en laatste haakles/ onze eerste amigurumi


Wat is amigurumi?

Deze informatie vond ik op http://www.echtstudio.nl/wat-is-amigurumi

amigurumi
Schattige, originele beestjes, knuffels en dieren haken of breien is helemaal hip. De amigurumi trend is overgewaaid vanuit Japan en betekent letterlijk 'het haken/breien en vullen van knuffels'. Het lijkt moeilijk, maar dat is het niet. Het enige wat je nodig hebt is een haaknaald, enkele bollen katoen, een leuk patroon en een beetje creativiteit.
Amigurumi knuffels of beestjes hebben vaak een groot hoofd en een klein lichaam; dit maakt de haakwerkjes superschattig! Ze bestaan uit losse gehaakte delen die opgevuld zijn met fibervulling en aan elkaar genaaid worden tot een poppetje.



Dit gezegd zijnde...

Onze derde haakles stond dus in het teken van het maken van een amigurumi. In concreto een super schattig eendje zouden we haken. Ons creahartje sloeg wel enkele malen over bij het bekijken van het Japans haakplannetje dat we van onze lesgeefster Cindy (http://klaartjenel.blogspot.be/) kregen. Even dacht we "HELP!" maar onder de deskundige begeleiding van Cindy en met de nodige concentratie lukte het ons toch maar.

Zeg nu zelf; ziet er toch wel behoorlijk Chinees
 (allé Japans) uit, hé!
Op 2 u tijd maakten we het hoofdje en het kapje. De snavel en het lijfje was voor thuis. Zonder het toeziend oog van Cindy...  toch een ander gevoel maar ook dit lukte. Wel niet van de eerste keer maarjà de aanhouder wint...


Amigurumi gemaakt door creazusje An

En tot slot nog een heel gemeende dank je wel aan Cindy. We hebben erg genoten van de 3 haaklessen. We hebben veel van je geleerd en de haakkriebels kregen we er zomaar bij! Jammer dat de lessen al voorbij zijn, maar we kijken al vol verwachting uit naar onze '"creARTisten-haakworkshop" op 2  november. Waarbij we het echt tè gek vinden dat jij deze wil begeleiden.


Eendje gemaakt door creazus Greet

5 opmerkingen:

  1. Hier mogen jullie terecht trots op zijn :-) En hele leuke kleurtjes gekozen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi afgewerkt! En met oogjes en al! Dat er nog vele mogen volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Superschattig, dit eendje. We kijken uit naar nog meer van dit moois.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook creazusje Greet haar eendje is superschattig. De Crea Zusjes kregen de Sunshine Award van mij. Je leest er alles over op http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

    Lieve groetjes,

    CreativEls

    BeantwoordenVerwijderen
  5. We zijn erg blij met deze award! Heel erg bedankt!
    Lieve groetjes, de creazusjes

    BeantwoordenVerwijderen